Advertentie
Trending post
1
De Rituals Adventskalenders van 2023!
Beauty
De Rituals Adventskalenders van 2023!

2023-09-01 20:00:41

2
Releasedata overzicht Adventskalenders 2023
Algemeen
Releasedata overzicht Adventskalenders 2023

2023-07-26 13:39:51

3
Ontdek de Magie van Zomer Adventskalenders
Algemeen
Ontdek de Magie van Zomer Adventskalenders

2023-07-11 11:49:51

Blogs
Maak je huis warm en gezellig tijdens de kerst: 10 inspirerende decoratie-ideeën
Maak je huis warm en gezellig tijdens de kerst: 10 inspirerende decoratie-ideeën

Ja, ja.. het is nog “maar” juli maar onze handen beginnen inmiddels alweer te jeuken. We kunnen niet wachten tot het weer tijd is om de kerstspullen van zolder te halen en ons huis van top tot teen te versieren! Kerstdecoraties zijn de perfecte manier om een feestelijke sfeer te creëren en je huis te transformeren. In deze blog delen we 10 inspirerende ideeën om je huis te versieren tijdens de kerst.

Warm welkom bij de voordeur

Laten we beginnen met het creëren van een uitnodigende sfeer bij de voordeur. Hang een krans van dennenappels, gedroogde bloemen of kerstballen aan je deur. Voeg verlichting toe voor een magisch effect en zorg voor een gezellig accent met een deurmat met een kerstmotief.

Betoverende verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol bij het creëren van een warme sfeer. Ga voor warm kerstverlichting en wikkel ze rond de trapleuning, deurkozijnen of planten in je huis. Hang ook lichtslingers in de ramen voor een feestelijke gloed. Vergeet ook niet om een paar kaarsen aan te steken, voor een zacht en romantisch effect.

Gezellige hoekjes

Creëer gezellige hoekjes in je huis waar je kunt ontspannen en genieten van de kerstdagen. Plaats een comfortabele fauteuil bij het raam, versier deze met een plaid en kussens in winterse kleuren en voeg een bijzettafel toe met een decoratieve kerststukje. Dit wordt je favoriete plekje om een boek te lezen of een kop warme chocolademelk te drinken.

Feestelijke eettafel

Geef je eettafel een make over met feestelijke tafeldecoraties. Leg een tafelloper van donkerrood of donkergroen fluweel neer en versier deze met kersttakken, kaarsen en kleine kerstornamenten. Plaats bij elk bord een decoratief kerstboompje of een kleine cadeauverpakking als gastenbedankje. Vergeet niet om mooie servetten en bijpassend servies te gebruiken. 

Magische kerstboom

De kerstboom is het middelpunt van je huis tijdens kerst. Kies een boom die past bij je interieur en versier deze met zorgvuldig uitgekozen ornamenten. Combineer klassieke ballen in glanzende en matte afwerkingen met unieke ornamenten die een persoonlijke betekenis hebben. Voeg warmte toe met lichtgevende kerstlampjes en een pluizige boomrok. 

Sfeervolle raamdecoraties

Maak gebruik van je ramen om de kerstsfeer naar buiten te brengen. Hang kerstkransen of slingers met kerstverlichting aan de binnenkant van je ramen. Je kunt ook transparante raamstickers gebruiken om een feestelijk patroon te creëren. 

Laat je huis ruiken naar kerst

Naast visuele elementen is geur ook belangrijk bij het creëren van een warme en gezellige sfeer. Kies kaarsen, wierook of geurstokjes met geuren zoals kaneel, dennen, vanille of sinaasappel. Ze zullen je huis vullen met heerlijke kerstgeuren en je in een feestelijke stemming brengen. 

Knusse slaapkamer

Vergeet niet om ook je slaapkamer een vleugje kerstmagie te geven. Versier je nachtkastje met kleine kerstboompjes, hang kerstslingers langs de spiegel en voeg een paar sierkussens en een deken met kerstpatroon toe aan je bed. Dim de verlichting voor een ontspannen en romantische sfeer. 

Do It Yourself

Maak je kerstdecoraties extra speciaal door zelf wat knutselwerk te doen. Maak bijvoorbeeld je eigen kerstkrans met natuurlijke materialen of maak papieren sneeuwvlokken om je ramen mee te versieren. Deze zelfgemaakte decoraties voegen een persoonlijk tintje toe aan je huis. 

Warmte en gezelligheid met textiel

Gebruik warme en zachte textielmaterialen om je huis uitnodigend te maken. Leg fluffy dekens en kussens met warme kleuren op je bank en leg een schapenvacht op de vloer. Deze textuurrijke elementen creëren een knusse sfeer en nodigen uit om heerlijk te ontspannen.