Advertentie
Trending post
1
De Rituals Adventskalenders van 2023!
Beauty
De Rituals Adventskalenders van 2023!

2023-09-01 20:00:41

2
Releasedata overzicht Adventskalenders 2023
Algemeen
Releasedata overzicht Adventskalenders 2023

2023-07-26 13:39:51

3
Ontdek de Magie van Zomer Adventskalenders
Algemeen
Ontdek de Magie van Zomer Adventskalenders

2023-07-11 11:49:51

Blogs
8 tips om de feestdagen onvergetelijk te maken
8 tips om de feestdagen onvergetelijk te maken

De feestdagen zijn een tijd van het jaar waar velen reikhalzend naar uitkijken. Of je nu Kerstmis, Hanukkah, Kwanzaa of een ander feest viert, deze periode draait om samenkomen met familie en vrienden, het koesteren van warmte, vreugde, dankbaarheid en het creëren van onvergetelijke herinneringen. In deze blog gaan we dieper in op hoe je de feestdagen onvergetelijk kunt maken. We zullen tips en ideeën delen om het meeste uit deze speciale tijd van het jaar te halen.

 1. Verwen jezelf en/of je vrienden en familie met een adventskalender

Deze moest natuurlijk op nummer 1 komen: de adventskalender! Dit is een geweldige manier om de feestvreugde te verspreiden gedurende de hele maand december. Een adventskalender bestaat uit 24 vakjes of deurtjes, een voor elke dag tot aan Kerstmis. Achter elk deurtje schuilt een kleine verrassing, die kan variëren van chocolaatjes, bier en kleine cadeautjes zoals speelgoed, kaarsen en nog veel meer. De spanning van het openen van een nieuw deurtje elke dag zorgt voor een opwindende countdown naar Kerstmis en brengt de familie samen om elke dag een beetje meer in de feeststemming te komen.

Op onze webshop vind je een groot aanbod aan adventskalenders. Ga snel kijken en koop de adventskalender die bij jou past!

2. Versier je huis met waardevolle en belangrijke ornamenten en andere versieringen

De decoraties die je tijdens de feestdagen gebruikt, kunnen meer zijn dan alleen maar mooie ornamenten. Kies decoraties die een speciale betekenis hebben voor jou en je gezin. Dit kunnen handgemaakte ornamenten zijn, erfstukken van generaties, of zelfs versieringen die een specifieke herinnering vertegenwoordigen. Door je huis te versieren met deze speciale decoraties, creëer je een sfeer van nostalgie en warmte die de feestdagen onvergetelijk maakt.

3. Geef terug aan je gemeenschap

Een van de meest betekenisvolle manieren om de feestdagen onvergetelijk te maken, is door iets terug te doen voor anderen. Dit kan variëren van vrijwilligerswerk in een plaatselijk goed doel tot het doneren van voedsel, kleding of speelgoed aan mensen in nood. Samen met je gezin of vrienden iets goeds doen voor anderen versterkt de waarde van dankbaarheid en naastenliefde, wat de feestdagen nog specialer maakt.

Kijk ook eens naar je omgeving. Hoe gaat het eigenlijk met die eenzame buurman?

4. Samen bakken en koken

Voedsel speelt een centrale rol tijdens de feestdagen. In plaats van alles zelf te doen, betrek je familie en vrienden bij het koken en bakken. Samen een feestmaal bereiden, koekjes bakken of traditionele gerechten maken, zorgt voor kostbare herinneringen en versterkt de banden tussen generaties. Bovendien kun je elkaars favoriete recepten uitwisselen en tradities delen. Geniet samen van jullie heerlijk en zelfbereide maaltijd! 

5. Kerstfilmavond

Organiseer een gezellige kerstfilmavond met je dierbaren. Zet een lijst op van je favoriete kerstfilms en stem samen af op een avondje vol plezier en gelach. Leg dekens en kussens neer, zorg voor popcorn en warme chocolademelk met slagroom en geniet van het kijken naar tijdloze klassiekers zoals "Home Alone," "The Holiday" en "The Polar Express."

 6. Kerstkaarten met een persoonlijke touch

In plaats van alleen maar standaard kerstkaarten te versturen, kun je een persoonlijke touch toevoegen. Maak zelf kerstkaarten of voeg handgeschreven notities toe aan de kaarten die je verstuurt. Een persoonlijke boodschap kan het verschil maken en de ontvanger laten zien hoeveel je om hen geeft.

7. Maak nieuwe tradities

Tradities zijn een belangrijk onderdeel van de feestdagen, maar het is ook leuk om nieuwe tradities te creëren. Het is leuk om een nieuwe activiteit toe te voegen aan je feestelijke repertoire, zoals bijvoorbeeld een jaarlijkse kerstwandeling, een spelletjesavond of een themafeest. Nieuwe tradities kunnen een gevoel van opwinding en verwachting creëren en de feestdagen fris en levendig houden.

8. Streef naar balans

Hoewel de feestdagen een tijd van festiviteiten zijn, is het belangrijk om een evenwicht te bewaren. Het kan gemakkelijk zijn om overweldigd te raken door de drukte en verwachtingen. Zorg ervoor dat je tijd vindt voor ontspanning. Maak tijd vrij om te mediteren, een boek te lezen of gewoon te genieten van een rustig moment voor jezelf. Het vinden van balans is essentieel om de feestdagen onvergetelijk en aangenaam te maken. 

Conclusie

De feestdagen zijn een tijd van vreugde, warmte en dankbaarheid, en het creëren van onvergetelijke momenten is een waardevol doel. Met de bovenstaande tips kun je ervoor zorgen dat de feestdagen dit jaar buitengewoon speciaal zijn. Door creativiteit, liefde en quality time te combineren, kun je herinneringen creëren die een leven lang meegaan. Geniet van de magie van de feestdagen en maak ze dit jaar extra bijzonder! Wat je ook viert, onthoud dat de feestdagen draaien om de liefde en verbondenheid met de mensen om je heen.

De nieuwe Pokemon Holiday Adventskalender 2023
De nieuwe Pokemon Holiday Adventskalender 2023

Stel je voor dat je de kans krijgt om elke dag in de aanloop naar de feestdagen een nieuw avontuur te beleven in een wereld vol magie en verwondering. Dat is precies wat de Pokemon Holiday Adventskalender 2023 te bieden heeft! Deze kalender is een absolute must have voor iedereen die gek is op Pokemon, of je nu een doorgewinterde Pokemon trainer bent of gewoon een gepassioneerde fan die graag zoveel mogelijk verzameld.

Ontdek alle verrassingen van deze Pokemon Adventskalender

Deze Adventskalender onthult elke dag een fonkelnieuwe verrassing, waardoor je enthousiasme voor de aankomende feestdagen alleen maar groter wordt. Als je de vakjes opent, word je verwelkomd door een gevarieerd aanbod van Pokemon schatten, exclusieve verzamelobjecten en leuke accessoires die speciaal zijn samengesteld om jouw dagen op te fleuren.

Koop direct de Pokemon Adventskalender!
[advent_artikel id="131"]

Wat deze kalender echt bijzonder maakt, is de zorgvuldige selectie van de items. Elk cadeau is gekozen om een brede glimlach op je gezicht te toveren. Of je nu oog in oog komt te staan met schattige Pokemon figuurtjes die je favoriete wezentjes tot leven brengen, of dat je glinstert van plezier bij het zien van de schitterende sleutelhangers, elk item is ontworpen om je hart sneller te laten kloppen en je liefde voor Pokemon te versterken.

Wat zit er in de Pokemon Adventskalender 2023?

De Pokemon Adventskalender wordt nog specialer dankzij de uitgebreide inhoud. Hier zijn enkele hoogtepunten:

 • Vijf Pokemon-boosterpacks, elk met tien prachtige Pokemon kaarten die je kunt verzamelen, ruilen en gebruiken om je team te versterken voor epische gevechten.
 • Zeven leuke pakketjes met elk drie Pokemon kaarten die je collectie verrijken en je avonturen in de Pokemon wereld verder versterken.
 • Acht promotiekaarten met een speciale stempel, waardoor ze een gewild bezit zijn voor verzamelaars en een unieke flair toevoegen aan je kaartendeck.
 • Twee schitterende munten die niet alleen leuk zijn om te bewaren, maar ook handig zijn voor het markeren van je beurten in Pokemon gevechten.
 • Twee vellen vol met Pokemon stickers, die je kunt gebruiken om je notitieboek, schoolspullen, of zelfs je favoriete apparaten te versieren met je favoriete Pokemon afbeeldingen.
 • Een onlinecodekaart waarmee je digitale beloningen kunt ontgrendelen en je Pokemon avonturen naar een geheel nieuw niveau kunt tillen.

Over Pokemon kaarten

Pokemon-kaarten zijn veel meer dan alleen stukjes bedrukt karton; ze vormen de toegangspoort tot een rijke en betoverende wereld van avontuur, strategie en verzamelen. Deze kaarten zijn het kloppende hart van de Pokemon franchise, die in 1996 werd gelanceerd en sindsdien een wereldwijde culturele fenomeen is geworden.

Elke Pokemon kaart vertegenwoordigt een specifiek wezen uit de Pokemon wereld. Deze kaarten bevatten afbeeldingen van de Pokemon, hun naam, aanvallen en statistieken. Spelers gebruiken ze in verschillende spelformaten om strategische duels uit te vechten, waarbij ze proberen de zwakke punten van hun tegenstanders te vinden en te benutten.

Pokemon verzamelen, ruilen en spelen

Maar Pokemon kaarten gaan verder dan alleen het spel. Ze hebben een diepgaande verzamelwaarde en kunnen emotionele bindingen creëren. Veel mensen koesteren hun favoriete kaarten en koesteren herinneringen aan het ruilen, verzamelen en spelen met vrienden en medeverzamelaars.

Daarnaast hebben Pokemon kaarten een investeringspotentieel gekregen, met zeldzame en vintage exemplaren die aanzienlijke waarde kunnen vertegenwoordigen. De markt voor Pokemon kaarten is geëvolueerd en blijft groeien, wat de interesse in het verzamelen en verhandelen van deze kaarten alleen maar heeft aangewakkerd.

In essentie zijn Pokemon kaarten de sleutel tot een wereld van verhalen, strategieën en sociale interactie. Of je nu een speler, verzamelaar of investeerder bent, deze kaarten hebben de kracht om mensen te verbinden en betoveren, en ze blijven een geliefd onderdeel van de jeugd en volwassenheid van velen over de hele wereld.

De Hot Wheels Adventskalender 2023
De Hot Wheels Adventskalender 2023

Rijd de feestdagen tegemoet met de Hot Wheels Adventkalender van 2023! Deze betoverende kalender is het perfecte cadeau om de spanning voor de feestdagen op te bouwen. Achter de 24 genummerde deurtjes schuilen niet alleen verrassingen, maar ook eindeloze avonturen. Voor fans van Hot Wheels is dit een droom die uitkomt.

[advent_artikel id="99"]

De Hot Wheels Adventkalender is een ware schat voor iedereen die gek is op deze iconische miniaturen op schaal 1:64. Met maar liefst 8 Hot Wheels voertuigen in deze kalender, kun je je verzameling uitbreiden en nieuwe favorieten ontdekken. En alsof dat nog niet genoeg is, bevat de kalender ook 16 winteraccessoires, variërend van een schattige sneeuwploeg tot een mysterieuze yeti en zelfs rendieren. Hiermee kun je de meest fantastische verhalen verzinnen en je eigen winterse avonturen beleven.

Wat deze kalender nog specialer maakt, is de meegeleverde speelmat aan de zijkant van de doos. Deze mat daagt je uit om je fantasie de vrije loop te laten en avontuurlijke verhalen te bedenken voor je Hot Wheels voertuigen. Misschien racen ze door een besneeuwd berglandschap of proberen ze te ontsnappen aan de nieuwsgierige yeti. Met de Hot Wheels Adventkalender is elke dag een nieuw hoofdstuk in je eigen winterwonderland.

Deze kalender is niet zomaar een verzameling van speelgoedauto's en accessoires. Het is een manier om kinderen te stimuleren om zelfstandig te spelen en hun creativiteit te ontwikkelen. Het spelen met Hot Wheels voertuigen is niet alleen leuk, maar het bevordert ook de verbeelding en helpt kinderen om verhalen te bedenken en te vertellen. Het is een geweldige manier om urenlang plezier te hebben terwijl ze zichzelf onderdompelen in de wereld van Hot Wheels.

Maar de Hot Wheels Adventkalender is niet alleen voor kinderen. Het is ook een fantastisch cadeau voor volwassen fans van Hot Wheels en verzamelaars. De gedetailleerde miniaturen en winterse accessoires zijn een waar genot voor iedereen die graag zijn verzameling uitbreidt. De kalender is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar, dus het is een cadeau dat de hele familie kan delen.

Elke dag in de aanloop naar de feestdagen is een nieuw avontuur met de Hot Wheels Adventkalender. Het opent de deur naar spanning, creativiteit en verrassing. Wat zal er morgen achter dat volgende deurtje zitten? Misschien een stoere raceauto om de sneeuwploeg uit te dagen, of misschien wel een snowboard voor je Hot Wheels figuren om van de besneeuwde hellingen af te glijden. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat is wat deze kalender zo speciaal maakt.

Dus, vier dit jaar de feestdagen met de Hot Wheels Adventkalender en laat je meeslepen in een wereld van avontuur en verbeelding. Tel af naar de feestdagen met de 24 spannende verrassingen die op je wachten. En vergeet niet, kleuren en versieringen kunnen variëren, dus elke kalender is uniek. Of je nu een kind bent dat dol is op racen of een volwassene die van verzamelen houdt, deze kalender zal je feestdagen onvergetelijk maken. Dus spring in je Hot Wheels voertuigen, rij de feestdagen tegemoet en beleef een winter vol plezier en avontuur.

Benieuwd naar de Hot Wheels Adventskalenders van andere jaren? Bekijk ze hieronder!

[advent_artikel id="80"]

De Rituals Adventskalenders van 2023!
De Rituals Adventskalenders van 2023!

Wij zijn ontzettend enthousiast over de nieuwe Rituals adventskalender voor 2023! Deze adventskalenders van het bekende Nederlandse beautymerk zijn al jarenlang ontzettend populair. Je kunt gerust zeggen dat de Rituals Adventskalender een van de favoriete adventskalenders is in Nederland en België. Dat is niet toevallig, want Rituals staat bekend om hun mooie producten die zowel door vrouwen als mannen zeer worden gewaardeerd.

Rituals Adventskalenders 2023

Dit jaar zijn er 3 nieuwe adventskalenders bijgekomen waardoor Rituals een steeds groter assortiment krijgt. Benieuwd welke Rituals Adventskalenders er nog meer zijn? Klik hier

Dit zijn de nieuwe Rituals adventskalenders van 2023. Deze zullen vanaf september 2023 te koop zijn:

[advent_lijst ids="93,92,91"]

De Betovering van de Rituals Classic Adventskalender 2023

De Rituals Classic adventskalender is echt een hoogtepunt onder de Rituals adventskalenders. Voor 2023 hebben ze de kalender compleet vernieuwd en er zit dit keer een bijzondere twist aan: hij heeft de vorm van een chique herenhuis! Misschien lijkt het wel op de 'House of Rituals' in Amsterdam, bij het Spui? Dat is namelijk de beroemde winkel van Rituals.

Rituals heeft ons weer weten te verrassen met dit nieuwe ontwerp. Binnenin het herenhuis zitten 24 deurtjes die je vanaf 1 december kunt openen.

Wat vind je in de Rituals Classic Adventskalender 2023?

In de Rituals Classic adventskalender van 2023 zitten 24 exclusieve Rituals producten voor zowel mannen als vrouwen. Deze keer zijn het vooral handige reisformaat verpakkingen, ideaal om mee te nemen op vakantie of om nieuwe Rituals producten uit te proberen.

Hier zijn een paar hoogtepunten uit deze mooie adventskalender:

 • Vier kleine geurkaarsen van Rituals om je huis gezellig te maken tijdens de adventsperiode.
 • Doucheschuim voor mannen (Rituals Homme) en vrouwen (Ritual of Jing).
 • Shampoo en conditioner van Ritual of Sakura.

Deze bijzondere Rituals adventskalender kun je binnenkort vinden in verschillende webwinkels. Het is niet alleen een genot voor jezelf, maar ook een perfect cadeau, vooral gezien de betaalbare prijs.

 

De Weelde van de Rituals Deluxe Adventskalender 2023

Als je nog meer luxe wilt, dan is de Rituals Deluxe adventskalender voor 2023 iets voor jou. Deze kalender zit qua inhoud tussen de 'Exclusive' en 'Premium' versies in. Wat deze kalender extra speciaal maakt, is dat hij verpakt is als een prachtig 3D-kerstdorp. In de huisjes en tussen de kerstbomen vind je 24 unieke Rituals producten. Dit doet denken aan de Rituals adventskalender van 2020, maar de huisjes zijn dit jaar iets anders vormgegeven.

Deze bijzondere adventskalender komt in een mooie doos en is als een bouwpakket. Je kunt het kerstdorp zelf in elkaar zetten (heel leuk om te doen!) en er worden zelfs LED-lampjes meegeleverd om het dorp te verlichten. De cadeautjes zijn natuurlijk netjes verpakt, zodat je niet kunt zien wat erin zit.

Wat zit er in de Rituals Deluxe Adventskalender 2023?

In de Rituals Deluxe adventskalender van 2023 vind je een overvloed aan luxe Rituals producten, zoals verzorgingsproducten, geurkaarsen, geurstokjes en zelfs parfum. Het zijn vooral kleinere reisformaat producten die ideaal zijn om uit te proberen en mee te nemen.

Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Ritual of Hamman zwarte zeep.
 • De nieuwe Rituals Boutique Line Jing Soap Bar.
 • Rituals Homme Foaming Gel (voor mannen).

 

De goddelijke ervaring van de Rituals Premium Adventskalender 2023

Vorig jaar werd de gloednieuwe 'Premium Rituals adventskalender' voor het eerst geïntroduceerd, en hij heeft sindsdien een speciale plaats veroverd. Dit is zonder twijfel de grootste en meest luxe adventskalender van Rituals. Naast kleinere producten bevat deze kalender vooral full-size Rituals producten.

Net als de Deluxe variant, komt ook de Premium adventskalender met een 3D-kerstdorp, maar dit keer is het dorp nog groter en indrukwekkender. In het dorp vind je een groot herenhuis waarin de full-size producten verstopt zitten. Deze cadeaus zijn aanzienlijk groter, wat natuurlijk logisch is gezien de royale inhoud van deze kalender.

Wat zit er in de Rituals Premium Adventskalender 2023?

De Rituals Premium adventskalender 2023 bevat niet alleen full-size producten, maar ook enkele extra luxe Rituals producten. Dit is dé Rituals adventskalender voor echte Rituals liefhebbers die zichzelf (of iemand anders) willen verwennen met maandenlang plezier van deze heerlijke producten.

De keuze is aan jou: de Rituals Exclusive adventskalender voor een stijlvolle en betaalbare ervaring, de Rituals Deluxe adventskalender voor een onvergetelijk 3D-kerstdorp, of de Rituals Premium adventskalender voor een koninklijke verwennerij. Wat je ook kiest, je kunt uitkijken naar een magische reis door de wereld van Rituals en elke dag een nieuw cadeautje ontdekken op weg naar Kerstmis. Wacht niet te lang, want deze adventskalenders zijn altijd snel uitverkocht. Trakteer jezelf en je dierbaren op de luxe en schoonheid van Rituals tijdens de feestdagen en maak van dit jaar een bijzonder speciale kersttijd!

 

LEGO Adventskalenders 2023
LEGO Adventskalenders 2023

Onlangs heeft LEGO 5 nieuwe adventskalenders uitgebracht! Deze zijn vanaf september 2023 te koop, in de winkel en online. De adventskalenders hebben allemaal een ander thema en ze zien er zoals altijd weer erg mooi uit!

Dit zijn de 5 nieuwe LEGO adventskalenders van 2023:

[advent_lijst ids="86,87,88,89,90"]

Lego Friends Adventskalender 2023

LEGO Friends fans vanaf 6 jaar kunnen genieten van de LEGO Friends adventkalender 2023 (41758). Elke dag kunnen ze een vakje openen en een leuk minipoppetje, micropoppetje of minimodel ontdekken, waardoor het aftellen naar kerst extra speciaal wordt.

Deze adventkalender is speciaal ontworpen voor dierenliefhebbers, waarbij de huisdieren van Heartlake City centraal staan. Kinderen zullen enthousiast zijn om verschillende dieren, minipoppetjes, minimodellen en accessoires te vinden en zo een feestelijke dierenspeeltuin te creëren. De huisdieren kunnen heerlijk spelen en zelfs een ritje maken in de kersttrein. Kinderen kunnen hun creativiteit gebruiken om Leo en Autumn te helpen bij het versieren van de kerstboom.

Wat deze kalender extra leuk maakt, is dat de speelmat en verschillende modules kunnen worden aangepast naar wens, zodat een unieke speeltuin ontstaat waarin alle huisdieren kunnen genieten. Daarnaast kunnen kinderen de kerstboom versieren en aanpassen met kleurrijke stippen dankzij de meegeleverde kerstaccessoires.

De LEGO Friends adventkalender zit boordevol activiteiten met een huisdierenthema. Met bouwbare personages, activiteiten en accessoires kunnen kinderen af tellen naar de kerstdagen. De kalender bevat 10 LEGO Friends figuren en 24 minimodellen, waardoor kinderen talloze dierenavonturen kunnen beleven met deze dierenspeeltuin-adventkalender.

Dit is een geweldig cadeau voor advent, dat kinderen van 6 jaar en ouder veel plezier zal bezorgen gedurende de hele maand december en daarna. De afmetingen van de cadeauverpakking zijn ongeveer 25 cm hoog, 37 cm breed en 6 cm diep.

LEGO City adventskalender 2023

De gloednieuwe LEGO City adventskalender van 2023 is een geweldige aanvulling op jouw LEGO-stad! Deze adventskalender is helemaal gericht op Kerstmis, wat het extra leuk maakt. In de kalender vind je, naast de gebruikelijke Lego Santa Claus, dit jaar ook de kerstvrouw. 

Daarnaast bevat deze nieuwe set ook rendieren met een arrenslee. In totaal zijn er 8 minifiguren, waaronder een figuur gekleed in een compleet ijshockeytenue (en een ijshockeydoel) en een ijskunstenaar! Met deze adventskalender kun je je LEGO-stad in één keer transformeren tot een echte kerststad.

Het thema van de kalender is winters, en ijshockey speelt een belangrijke rol. Op het dak van een gebouw zien we de kerstman met zijn slee en rendier. Binnenin de kalender vind je ook een ijshockeyspeler, een puck, een doel en een beker.

Enkele hoogtepunten van de kalender zijn:

Aftellen naar Kerstmis op een magische manier met de vertrouwde LEGO City bouwsets, het kerstthema is aangevuld met een ijshockeyspeler, wat voor extra plezier zorgt en elke dag kun je een nieuw minimodel bouwen, variërend van voertuigen tot accessoires en van poppetjes tot gebouwen.

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en ouder.

LEGO Harry Potter Adventskalender 2023

Harry Potter en zijn vrienden keren terug voor een spannende nieuwe adventskalender. Hoewel deze kalender nog niet officieel is onthuld, kunnen we al een tipje van de sluier oplichten. Dit jaar zal de magische kalender zich afspelen in een betoverend winters landschap. Afgaande op de doos lijkt de kalender geïnspireerd te zijn op de sneeuwbalscène uit Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Alle personages zijn warm gekleed, wat betekent dat je enkele unieke minifiguren kunt verwachten. Er zullen in totaal zes minifiguren in de kalender zitten, samen met allerlei leuke accessoires waarmee je scènes uit de films kunt naspelen.

In de adventskalender zul je winterse versies van Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger en Draco Malfoy vinden. Hier zijn de hoogtepunten van wat je kunt verwachten:

De LEGO Harry Potter adventskalender 2023 is gebaseerd op het epische sneeuwballengevecht tussen Harry Potter, Hermione en Ron tegen Draco en zijn vrienden Crabbe en Goyle uit de film "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban".

Deze kalender is een geweldige kans om je LEGO Harry Potter-collectie uit te breiden met winterse minifiguren van je favoriete personages.

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder.

LEGO Star Wars Adventskalender 2023

Bezorg kinderen dagelijks een vleugje feestvreugde met de LEGO Star Wars adventkalender van 2023. Deze kalender zit boordevol personages, minimodellen en accessoires waarmee ze verhalen uit Star Wars: Return of the Jedi, Star Wars: The Clone Wars en Star Wars: The Bad Batch kunnen naspelen en combineren met andere LEGO Star Wars sets.

Plezier tijdens de feestdagen is gegarandeerd! De set bevat 8 LEGO Star Wars personages, waaronder Keizer Palpatine, een Ewok en een Pit Droid in kerstoutfits, een Gonk Droid verkleed als rendier en Omega met een slee. Een fantastisch cadeau voor Star Wars fans van 6 jaar en ouder! Bovendien kunnen ze genieten van 15 minimodellen, zoals The Justifier, een STAP speeder, de Mandalorian's N-1 Starfighter, het Clone Command Center en een Ewok dorp, voor eindeloos fantasierijk speelplezier.

Het LEGO Star Wars universum biedt een universum aan mogelijkheden. Al sinds 1999 bootst de LEGO Groep beroemde ruimteschepen, voertuigen, locaties en personages uit het Star Wars universum na. Er zijn diverse sets verkrijgbaar die fans van alle leeftijden zeker zullen bekoren.

De LEGO Star Wars adventkalender 2023 zorgt voor nog meer kerstsfeer in de decembermaand met zijn verzameling Star Wars personages, minimodellen van speelgoedvoertuigen en accessoires. Met 8 personages, waaronder keizer Palpatine, een Ewok en een Pit Droid in feestelijke kledij, een rendier-geklede Gonk Droid, Omega met een slee, een 212th Clone Trooper, een B-1 Battle Droid en prinses Leia. Daarnaast zijn er 10 minimodellen van voertuigen, zoals The Justifier, de Mandalorian's N-1 Starfighter, een turbotank, STAP speeder, AAT, Imperial Shuttle, AT-ST, speederbike, Imperial Star Destroyer en Ewok glider. Verder zijn er nog 5 andere minimodellen, zoals een Clone Command Center, Ewok dorp, Endor bunker, Endor schildbeschermer en de keizerstroon.

Deze adventkalender biedt creatief plezier, met personages en bouwmodellen om verhalen uit verschillende Star Wars-films na te spelen. Het is een geweldige cadeautip voor kinderen vanaf 6 jaar, met 320 LEGO stukjes om van te genieten tijdens de maand december.

LEGO Marvel Adventskalender 2023

Voor het derde jaar op rij keert de LEGO Marvel adventskalender terug, maar dit keer met een spannend thema: de Infinity Saga. In tegenstelling tot eerdere kalenders die gewijd waren aan de Avengers en Guardians of the Galaxy, worden nu alle minifiguren en minimodellen geïnspireerd door de eerste drieëntwintig films van het Marvel Cinematic Universe (MCU).

De kalender bevat gegarandeerd minifiguren van Captain America, Iron Man en Spider-Man. Daarnaast kun je Okoye verwachten die de kerstboom versiert en zelfs de trein van Captain America is opgenomen in de kalender.

Deze adventskalender is niet alleen het perfecte cadeau voor kinderen die graag in de huid van hun favoriete superhelden willen kruipen, maar ook een must-have voor verzamelaars die dol zijn op Marvel. 

Wat je kunt verwachten:

De LEGO Marvel adventskalender van dit jaar neemt je mee terug naar de onvergetelijke Infinity Saga, Je vindt een aantal iconische minifiguren en minimodellen die je meteen zult herkennen uit de Marvel-films en elke dag kun je een nieuw minimodel bouwen en je favoriete scènes uit de films naspelen, of zelf creatieve nieuwe scènes bedenken.

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder.

Releasedata overzicht Adventskalenders 2023
Releasedata overzicht Adventskalenders 2023

De feestdagen komen er langzaam aan en dat betekent dat het tijd is om te genieten van de gezelligheid, het samenzijn met vrienden en familie en natuurlijk adventskalenders! Adventskalenders zijn een geliefde traditie voor mensen van alle leeftijden. Maar wanneer worden nou de nieuwe adventskalenders elk jaar uitgebracht? In deze blog werpen we een blik op de meest voorkomende releasedata van de meeste merken, zodat je weet wanneer jouw favoriete kalender in de winkel ligt of online te koop is.

September

Sommige merken zijn er erg vroeg bij en kondigen hun adventskalenders al halverwege of eind september aan! Een daarvan is bijvoorbeeld LEGO. Zij brengen meerdere adventskalenders uit, verspreid over een paar maanden. Maar eind september is het al mogelijk om een van de eerste adventskalenders aan te schaffen! 

November

Voor veel merken begint het adventsseizoen vroeg in november. Ze willen er zeker van zijn dat hun kalenders beschikbaar zijn zodra mensen beginnen uit te kijken naar de feestdagen. Je kunt verwachten dat de meeste grote merken hun nieuwe adventskalenders tussen begin en half november lanceren. Hou dus onze website in de gaten zodat je niks mist!

December

Het hoogtepunt van de adventskalendergekte. Terwijl sommige merken ervoor kiezen om hun adventskalenders al in november uit te brengen, geven anderen de voorkeur aan een release in december, wanneer de adventtijd echt begonnen is. Dit is de maand waarin adventskalenders echt in populariteit toenemen en de meeste mensen op zoek gaan naar hun favoriete merken en thema's. In de eerste week van december zie je vaak een stroom van nieuwe kalenders op de markt komen.

Eind december

De tijd voor last-minute aanbiedingen en kortingen. Hoewel de meeste adventskalenders aan het begin van de maand beschikbaar zijn, zijn er ook merken die ervoor kiezen om hun kalenders pas halverwege of zelfs nog aan het einde van december uit te brengen. Dit kunnen last-minute aanbiedingen zijn om degenen die tot het laatste moment wachten tegemoet te komen, of het kan deel uitmaken van een marketingstrategie om de spanning en opwinding rond de kalender te vergroten. Hoe dan ook, als je bereid bent om te wachten, kun je mogelijk enkele geweldige deals en kortingen vinden op adventskalenders die niet eerder beschikbaar waren.

Ook kun je vaak nog steeds adventskalenders van het vorige jaar aanschaffen tegen een flink gereduceerd tarief!

Uitzonderingen en verrassingen

Hoewel er enige consistentie is in de releasedata van adventskalenders, moet je er rekening mee houden dat er altijd uitzonderingen en verrassingen kunnen zijn. Sommige exclusieve merken of speciale edities kunnen bijvoorbeeld hun eigen schema volgen en op elk moment tijdens het seizoen worden uitgebracht. Het is dus altijd de moeite waard om onze website, de websites van je favoriete merken en sociale media in de gaten te houden voor aankondigingen en updates.

Conclusie

Het uitbrengen van nieuwe adventskalenders volgt over het algemeen een patroon waarbij merken in november en december hun kalenders op de markt brengen. Terwijl november het startsein is voor het adventsseizoen, bereikt de gekte rondom adventskalenders zijn hoogtepunt in december. Onthoud dat hoewel er enige voorspelbaarheid is, er altijd uitzonderingen en verrassingen kunnen zijn. Dus wees alert en klaar om jouw favoriete adventskalenders te bemachtigen zodra ze beschikbaar zijn.

 

Adventskalenders: Een steeds populairder wordende maar hele oude traditie vol verrassingen
Adventskalenders: Een steeds populairder wordende maar hele oude traditie vol verrassingen

Met de vakantieseizoenen in volle gang, brengen we graag wat magie in ons leven. Een manier om die magie te ervaren en te delen is door middel van adventskalenders. Adventskalenders bestaan al heel wat jaren en zijn uitgegroeid tot een geliefde traditie over de hele wereld. Maar wat maakt deze kalenders zo speciaal? Laten we eens duiken in de geschiedenis en betekenis van adventskalenders en ontdekken waarom deze nou zo leuk en populair zijn.

De Oorsprong

Adventskalenders zijn bedacht in de 19e eeuw in Duitsland. Ze werden bedacht als een manier om af te tellen naar Kerstmis, de geboorte van Jezus Christus. In die tijd werden  religieuze kaarsen gebruikt om de dagen tot Kerstmis af te tellen. Toen de adventskalenders werden bedacht, brachten deze een nieuwe en spannende benadering van deze traditie.

Vind je dit interessant en wil je meer weten over de geschiedenis van de adventskalender en hoe deze is ontstaan? Lees dan deze blog!

De traditionele Adventskalender

De traditionele adventskalender bestaat uit een kartonnen doos met 24 genummerde vakjes. Elk vakje is een dag in de adventsperiode, die begint op 1 december en eindigt op Kerstavond (24 december). Kinderen openen elke dag een vakje en vinden er een verrassing in, vaak in de vorm van chocolaatjes en kleine speelgoedjes. Zo worden de dagen afgeteld tot het kerst is.

Moderne varianten

Hoewel de traditionele adventskalenders nog steeds populair zijn, heeft de moderne tijd een ruim assortiment aan andere soorten adventskalenders geïntroduceerd. Tegenwoordig zijn er adventskalenders voor bijna elk interessegebied. Van beautyproducten en bier of wijn tot lego en boeken, er is voor iedereen wel een passende kalender te vinden. Deze moderne varianten zorgen ervoor dat mensen zich kunnen verheugen op verrassingen die perfect passen bij hun persoonlijke voorkeuren en interesses.

Ook zijn er naast de traditionele adventskalenders die naar kerst aftellen, nu ook adventskalenders voor bijvoorbeeld Pasen, sinterklaas en de zomer. Deze zijn zo aangepast dat de inhoud past bij die specifieke feestdag en die tijd van het jaar. 

Het creëren van herinneringen

Een van de meest belangrijke aspecten van adventskalenders is het maken van herinneringen. Voor veel mensen is het openen van een vakje van de adventskalender een jaarlijkse traditie geworden tijdens de feestdagen. Het brengt families en vrienden samen en bevordert de gezelligheid. Kinderen groeien op met deze traditie en dragen deze vaak weer over aan hun eigen kinderen, waardoor het een tijdloze gewoonte wordt die nog generaties lang zal blijven bestaan.


Onze conclusie is dat adventskalenders ontzettend leuk zijn omdat ze een element van verrassing en anticipatie toevoegen aan de aanloop naar de feestdagen. Elke dag mogen we een vakje openen en ontdekken welke kleine verrassing erachter verscholen zit. Of het nu gaat om een heerlijk stukje chocolade, een paar sokken, een flesje bier of een lekkere bodylotion, het brengt een glimlach op ons gezicht en geeft ons iets om naar uit te kijken. Het is een speelse traditie die ons helpt om in de feestsfeer te komen en ons weer even kind te voelen.

Ontdek de Magie van Zomer Adventskalenders
Ontdek de Magie van Zomer Adventskalenders

Adventskalenders zijn een bekende traditie tijdens de feestdagen, waarbij we aftellen naar Kerstmis. Maar waarom zou deze leuke traditie beperkt moeten blijven tot de wintermaanden? Zomer adventskalenders brengen hetzelfde gevoel van vreugde en verwachting naar de warmere seizoenen. Met dagelijkse verrassingen bieden ze een unieke manier om van de zomer te genieten. In deze blog kun je lezen waarom zomer adventskalenders zo speciaal zijn en waarom deze ook bij jou passen!

Een van de meest opwindende aspecten van zomer adventskalenders is dat je elke dag een kleine verrassing krijgt. Het kan iets zijn om van te snoepen, zoals een stukje fruitige chocolade. Het kan ook een klein cadeautje zijn, zoals een kleurrijk armbandje of kettingkje, een verzorgingsproduct met een zomerse geur of een inspirerende quote om je dag mee te beginnen. Elke dag biedt een nieuwe verrassing om je zomerse dagen op te fleuren.

Een zomer adventskalender voegt een stukje verwachting toe aan je dagelijkse routine. Het vooruitzicht van het openen van een nieuw vakje en de vraag wat voor verrassing er vandaag weer in zit, kan een opwindend gevoel geven. Het herinnert je eraan om elke dag bewust te genieten van de zomer en om te genieten van de kleine momentjes.

Zomer adventskalenders zijn niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Er zijn verschillende soorten kalenders verkrijgbaar, elk met verrassingen die passen bij verschillende leeftijdsgroepen en interesses. Of je nu een liefhebber bent van beautyproducten, een fijnproever van zomerse snacks,  je houdt van bijvoorbeeld fleurige sokken of gewoon op zoek bent naar iets leuks om je dag mee te beginnen, er is altijd een zomer adventskalender die bij je past.

Naast het plezier van het ontvangen van dagelijkse verrassingen, kunnen zomer adventskalenders je ook inspireren om nieuwe dingen te ontdekken. Sommige kalenders bevatten bijvoorbeeld recepten voor verfrissende drankjes of zomerse gerechten, waardoor je wordt aangemoedigd om creatief bezig te zijn in de keuken. Andere kalenders kunnen tips bevatten voor leuke zomerse activiteiten, zoals picknicken in het park, een strandwandeling maken of een nieuwe sport uit te proberen. Deze kalenders kunnen je aanmoedigen om het beste uit de zomer te halen en nieuwe ervaringen op te doen.

 Zomer adventskalenders zijn een geweldige toevoeging aan de zomer. Ze bieden dagelijkse verrassingen, creëren een gevoel van verwachting, inspireren je om nieuwe dingen te proberen en brengen een vleugje zomerse magie in je leven. Of je nu alleen van de kalender geniet of deze deelt met vrienden en familie, het is een eenvoudige maar leuke manier om van de zomer te genieten en mooie herinneringen te creëren. Dus waarom niet eens een zomer adventskalender proberen en je laten verrassen?

Bekijk hieronder een van onze favoriete zomer adventskalenders!

[advent_artikel id="82"]

Maak je huis warm en gezellig tijdens de kerst: 10 inspirerende decoratie-ideeën
Maak je huis warm en gezellig tijdens de kerst: 10 inspirerende decoratie-ideeën

Ja, ja.. het is nog “maar” juli maar onze handen beginnen inmiddels alweer te jeuken. We kunnen niet wachten tot het weer tijd is om de kerstspullen van zolder te halen en ons huis van top tot teen te versieren! Kerstdecoraties zijn de perfecte manier om een feestelijke sfeer te creëren en je huis te transformeren. In deze blog delen we 10 inspirerende ideeën om je huis te versieren tijdens de kerst.

Warm welkom bij de voordeur

Laten we beginnen met het creëren van een uitnodigende sfeer bij de voordeur. Hang een krans van dennenappels, gedroogde bloemen of kerstballen aan je deur. Voeg verlichting toe voor een magisch effect en zorg voor een gezellig accent met een deurmat met een kerstmotief.

Betoverende verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol bij het creëren van een warme sfeer. Ga voor warm kerstverlichting en wikkel ze rond de trapleuning, deurkozijnen of planten in je huis. Hang ook lichtslingers in de ramen voor een feestelijke gloed. Vergeet ook niet om een paar kaarsen aan te steken, voor een zacht en romantisch effect.

Gezellige hoekjes

Creëer gezellige hoekjes in je huis waar je kunt ontspannen en genieten van de kerstdagen. Plaats een comfortabele fauteuil bij het raam, versier deze met een plaid en kussens in winterse kleuren en voeg een bijzettafel toe met een decoratieve kerststukje. Dit wordt je favoriete plekje om een boek te lezen of een kop warme chocolademelk te drinken.

Feestelijke eettafel

Geef je eettafel een make over met feestelijke tafeldecoraties. Leg een tafelloper van donkerrood of donkergroen fluweel neer en versier deze met kersttakken, kaarsen en kleine kerstornamenten. Plaats bij elk bord een decoratief kerstboompje of een kleine cadeauverpakking als gastenbedankje. Vergeet niet om mooie servetten en bijpassend servies te gebruiken. 

Magische kerstboom

De kerstboom is het middelpunt van je huis tijdens kerst. Kies een boom die past bij je interieur en versier deze met zorgvuldig uitgekozen ornamenten. Combineer klassieke ballen in glanzende en matte afwerkingen met unieke ornamenten die een persoonlijke betekenis hebben. Voeg warmte toe met lichtgevende kerstlampjes en een pluizige boomrok. 

Sfeervolle raamdecoraties

Maak gebruik van je ramen om de kerstsfeer naar buiten te brengen. Hang kerstkransen of slingers met kerstverlichting aan de binnenkant van je ramen. Je kunt ook transparante raamstickers gebruiken om een feestelijk patroon te creëren. 

Laat je huis ruiken naar kerst

Naast visuele elementen is geur ook belangrijk bij het creëren van een warme en gezellige sfeer. Kies kaarsen, wierook of geurstokjes met geuren zoals kaneel, dennen, vanille of sinaasappel. Ze zullen je huis vullen met heerlijke kerstgeuren en je in een feestelijke stemming brengen. 

Knusse slaapkamer

Vergeet niet om ook je slaapkamer een vleugje kerstmagie te geven. Versier je nachtkastje met kleine kerstboompjes, hang kerstslingers langs de spiegel en voeg een paar sierkussens en een deken met kerstpatroon toe aan je bed. Dim de verlichting voor een ontspannen en romantische sfeer. 

Do It Yourself

Maak je kerstdecoraties extra speciaal door zelf wat knutselwerk te doen. Maak bijvoorbeeld je eigen kerstkrans met natuurlijke materialen of maak papieren sneeuwvlokken om je ramen mee te versieren. Deze zelfgemaakte decoraties voegen een persoonlijk tintje toe aan je huis. 

Warmte en gezelligheid met textiel

Gebruik warme en zachte textielmaterialen om je huis uitnodigend te maken. Leg fluffy dekens en kussens met warme kleuren op je bank en leg een schapenvacht op de vloer. Deze textuurrijke elementen creëren een knusse sfeer en nodigen uit om heerlijk te ontspannen. 

Mannen opgelet! Dit is onze top 3 Adventskalenders voor mannen
Mannen opgelet! Dit is onze top 3 Adventskalenders voor mannen

Veel vrouwen en kinderen vinden het leuk om een adventskalender te kopen of krijgen in de decembermaand maar wij merken dat adventskalenders onder mannen ook steeds populairder worden. Dit vinden wij natuurlijk alleen maar leuk! Daarom bespreken we in deze blog onze top 3 adventskalenders voor mannen!

Bier Adventskalender

Hou je van bier? Dan is een bier adventskalender waarschijnlijk wel iets voor jou. Deze adventskalender bevat 24 verschillende bieren, waaronder unieke en ambachtelijke Nederlandse, Duitse en Belgische bieren. Deze bieren zijn zorgvuldig uitgekozen door bierspecialisten.

Er bestaan ook adventskalenders met een andere inhoud zoals bijvoorbeeld bierglazen, flesopeners of andere accessoires die het bierproces nog aangenamer maken. De bier adventskalenders zijn niet alleen een geweldige manier om nieuwe bieren te ontdekken, maar het is ook een top cadeau voor de echte bierliefhebber.

[advent_artikel id="76"] 

 Nivea Men Adventskalender

 De Nivea Men adventskalender is de perfecte kalender voor mannen die graag voor zichzelf zorgen en zichzelf willen verwennen tijdens de feestdagen. De kalender bevat 24 Nivea Men producten, denk hierbij aan deodorant, aftershave, gezichtsreiniger en scheerschuim.

De adventskalender biedt een uitgebreid assortiment aan producten die bedoelt zijn voor dagelijks gebruik en om de huid en het haar te verzorgen. Het is een goede manier om nieuwe producten te ontdekken en uit te proberen en te experimenteren met verschillende stijlen.

[advent_artikel id="72"] 

Happy Socks Adventskalender

 Voor mannen die dol zijn op sokken, is er de Happy Socks adventskalender. Deze adventskalender bevat 24 paar sokken, zo heb je elke dag een nieuw paar sokken aan tot aan Kerstmis. De sokken hebben heel veel verschillende kleuren en patronen, je kunt het zo gek niet verzinnen, waardoor elke dag weer een verrassing is. 

De Happy Socks adventskalender is niet alleen een geweldig cadeau voor mannen (voor vrouwen zijn ze natuurlijk ook leuk ;)), maar het is ook een leuke manier om elke dag iets nieuws te dragen en je outfit op te fleuren. Het is een top keuze voor mannen die graag een statement willen maken met hun sokken.

Hieronder hebben wij de Beatles giftset uitgelicht, perfect voor de echte muziekfan! 

[advent_artikel id="83"] 

De beste erotische adventskalenders (18+)
De beste erotische adventskalenders (18+)

Ben je op zoek naar een spannende en romantische manier om de feestdagen door te brengen? Dan zijn erotische adventskalenders misschien iets voor jou (en je partner). In deze adventskalenders vind je allerlei sensuele verrassingen om elke dag van december nog specialer te maken. Hier is onze top 3 erotische adventskalenders!

De EasyToys Adventskalender

De EasyToys Adventskalender is een van de populairste erotische adventskalenders in Nederland. Deze kalender is speciaal ontworpen om koppels te helpen hun seksleven een boost te geven.  De adventskalender is gevuld met sensuele verrassingen, zoals vibrators, massage-oliën, glijmiddelen, speeltjes, lingerie en nog veel meer. Het is een perfect cadeau voor koppels die graag wat extra pit willen toevoegen aan hun seksleven.

[advent_artikel id="85"] 

De Satisfyer Erotische Adventskalender Premium

De Satisfyer Erotische Adventskalender Premium is een van de meest luxe erotische adventskalenders op de markt. Deze kalender bevat 24 dagen lang een exclusieve selectie van producten van het populaire merk Satisfyer, bekend om zijn hoogwaardige en innovatieve seksspeeltjes.

De adventskalender bevat onder andere de nieuwste Satisfyer-modellen, zoals de Satisfyer Pro 2+, de Satisfyer Love Triangle en de Satisfyer Vibes Master. Daarnaast bevat de kalender ook andere spannende verrassingen zoals massage-oliën, glijmiddelen, accessoires en meer.

[advent_artikel id="63"] 

De LoveBoxxx Adventskalender

De LoveBoxxx Adventskalender is een adventskalender die er op gericht is om jou en je partner meerdere onvergetelijke nachten te bezorgen! De kalender bevat producten zoals vibrators, speeltjes, massage-oliën, glijmiddelen, lingerie en meer. Het is een perfect cadeau voor koppels die hun seksleven willen versterken en nieuwe dingen willen uitproberen.

[advent_artikel id="81"] 

Onze top 5 speelgoed adventskalenders
Onze top 5 speelgoed adventskalenders

Adventskalenders zijn het perfecte cadeau voor kinderen om te geven aan het begin van de decembermaand. 24 dagen lang, elke dag een cadeautje openmaken, welk kind wil dat nou niet?
Hieronder vind je onze top 5 leukste soorten speelgoed adventskalenders!

Oja.. deze adventskalenders zijn natuurlijk ook gewoon leuk voor volwassenen ;)

 

LEGO adventskalender

De LEGO adventskalender is welbekend en een echte favoriet zowel kinderen als volwassenen. De 24 vakjes zitten vol met kleine LEGO-bouwwerkjes. Er bestaan veel verschillende soorten LEGO adventskalenders. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Jurassic World, Harry Potter en Marvel. Aan het einde van de adventstijd zijn er genoeg bouwsteentjes verzameld om een hele scène te bouwen.

[advent_artikel id="43"]

Playmobil adventskalender

Ook Playmobil heeft meerdere adventskalenders gevuld met kleine figuurtjes en accessoires. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld een kerststal of een gezellige kerstmarkt bouwen. Maar er zijn ook bijvoorbeeld prinsessen-, paarden- en raceauto adventskalenders. 

[advent_artikel id="37"]

Barbie adventskalender

Voor de echte Barbie-fans is er ook een Barbie adventskalender! In deze adventskalender zit, naast een Barbie, veel mooie kleding, schoenen en andere accessoires om jouw Barbie prachtig aan te kleden voor de feestdagen.

[advent_artikel id="45"]

Hot Wheels adventskalender

Voor de stoere jongens en meisjes is er de Hot Wheels adventskalender. Deze adventskalender zit boordevol Hot Wheels auto’s en andere accessoires (zoals bijvoorbeeld een schans om je auto te lanceren!) Aan het eind van de adventstijd heb je een mooie collectie met stoere Hot Wheels waar je nog lang plezier van hebt.

 

[advent_artikel id="80"]

Harry Potter adventskalender

Voor de echte Harry Potter-fans is er veel adventskalender keuze! Zo hebben onder andere LEGO en Funko een Harry Potter adventskalender op de markt gebracht. Maar zo bestaan er ook Harry Potter adventskalenders met verschillende accessoires, zoals sleutelhangers, poppetjes, knuffeltjes, sokken en nog veel meer!

[advent_artikel id="49"] 

De Oorsprong van de Adventskalender
De Oorsprong van de Adventskalender

De adventskalender is een populaire traditie die in veel landen over de hele wereld wordt gebruikt. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? In deze blog gaan we daar dieper op in!

De oorsprong van de adventskalender gaat terug naar het 19e eeuwse Duitsland. In die tijd was de adventstijd een belangrijke periode van voorbereiding op Kerstmis. Om kinderen te helpen de tijd tot Kerst af te tellen, maakten Duitse gezinnen adventskalenders van papier of karton. Deze kalenders hadden meestal 24 vakjes of deurtjes die de kinderen open konden maken. In de vakjes zaten kleine cadeautjes of snoepjes.

De allereerste adventskalender werd gemaakt in 1851 door een Duitse drukker genaamd Gerhard Lang. Hij maakte de kalender speciaal voor zijn zusje en gebruikte kleine plaatjes en tekeningetjes om de vakjes te versieren. Toen Lang volwassen werd begon hij met het maken van adventskalenders op grote schaal. Zijn kalenders waren populair in Duitsland en bereikten uiteindelijk ook andere delen van Europa. 

In de jaren 1920 kwamen er adventskalenders op de markt met afbeeldingen van kersttaferelen en Bijbelse verhalen. Ook werden er kalenders gemaakt met religieuze symbolen en Bijbelverzen om kinderen te leren wat de betekenis was van de kerstperiode.

Omstreeks 1950 werden adventskalenders steeds populairder in de Verenigde Staten en Canada. In deze landen werden adventskalenders vooral gezien als een manier om de commerciële kant van Kerstmis te vieren. Veel kalenders bevatten kleine speeltjes, snoepjes of andere verrassingen.

 Sinds de jaren 1990 zijn er adventskalenders op de markt gekomen die zijn gemaakt voor volwassenen. Deze kalenders bevatten bijvoorbeeld bier, wijn, kaas, cosmetica, parfums of 18+ producten.

Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel verschillende soorten adventskalenders verkrijgbaar. Naast de traditionele kalenders met snoepjes en kleine cadeautjes zijn er ook kalenders met puzzels, spellen, educatieve activiteiten en zelfs online adventskalenders.
Ook bestaan er tegenwoordig adventskalenders voor andere feestdagen. Denk hierbij aan Pasen, Sinterklaas of de Ramadan. Er is voor iedereen wel iets leuks te vinden.

Door de jaren heen is de adventskalender geëvolueerd en zijn er veel verschillende soorten kalenders op de markt gekomen. Of je nu een traditionele adventskalender hebt of een moderne variant, het aftellen van de dagen tot Kerstmis of naar een andere feestdag gaat nooit vervelen.

De lekkerste adventskalenders
De lekkerste adventskalenders

Het is inmiddels 2023 en naast de traditionele adventskalenders, zijn er tegenwoordig ook adventskalenders ontwikkeld voor fijnproevers van koffie, kaas, gin en nog veel meer. Deze kalenders bevatten heerlijke traktaties waar je elke dag van de decembermaand (en natuurlijk de rest van het jaar) van kunt genieten. In deze blog zetten wij de beste adventskalenders voor eten & drinken op een rij.

De koffie adventskalender

Er zijn verschillende merken koffie adventskalenders verkrijgbaar. Deze kalenders bevatten 24 verschillende koffiesoorten, één voor elke dag van de adventsperiode. Van heerlijke espresso's tot aromatische koffiebonen, deze kalenders zijn een must have voor de echte koffieliefhebber.

[advent_artikel id="74"]

De thee adventskalender

Voor de thee liefhebber zijn er de thee adventskalenders. Deze kalenders bevatten 24 verschillende soorten thee, zoals zwarte thee, groene thee en kruidenthee. Zo heb je elke dag een nieuwe smaak om uit te proberen en van te genieten.

[advent_artikel id="65"]

De chocolade adventskalender

De chocolade adventskalenders zijn een klassieker en blijven hun populariteit behouden. Deze kalenders bevatten 24 soorten heerlijke chocolaatjes, van melk tot chocolade met nootjes en zijn gevuld met verschillende smaken zoals karamel zeezout en nougat.

[advent_artikel id="28"]

De wijn adventskalender

Je hebt geluk als je van wijn houdt! Er is een wijn adventskalender! Deze kalender zit boordevol wijn. Van witte tot rode wijnen en rose, deze kalender biedt de mogelijkheid om nieuwe smaken te ontdekken.

[advent_artikel id="75"]

De gin adventskalender

Deze adventskalender bevat verschillende soorten gin, tonic siroop en likeur. Het perfecte kado voor de gin en cocktailliefhebber! Deze kalender is een geweldige manier om nieuwe smaken te proeven en te genieten van een heerlijke gin tonic tijdens de feestdagen.

[advent_artikel id="77"]

De kaas adventskalender

Hou je van kaas? Dan is de kaas adventskalender iets voor jou. Deze kalender bevat verschillende heerlijke soorten kazen, Van zachte brie tot pittige cheddar, haal de borrelplank maar alvast tevoorschijn!

[advent_artikel id="78"]

De bier adventskalender

Deze kalender bevat 24 verschillende bieren, denk aan IPA’s, stouts en pils. Voor elke dag een ander biertje!

[advent_artikel id="76"]

 

Adventskalenders zijn een goede en gezellige manier om in de feest stemming te komen en te genieten van de feestdagen, of als je er gewoon zin in hebt!

De lekkerst ruikende adventskalenders
De lekkerst ruikende adventskalenders

Voor de Adventtijd van 2022 hebben wij van Jouw Adventskalender speciaal voor jullie de mooiste en lekkerst ruikende Adventskalenders op een rijtje gezet!
Denk hierbij aan Adventskalenders gevuld met kaarsen, parfums, douchegels, lotions en andere heerlijk geurende verzorgingsproducten. Dat wordt dus genieten deze december!

[advent_lijst ids="68"]

De Yankee Candle Adventskalenders van 2022

Net als vorig jaar heeft Yankee Candle ook dit jaar weer 3 verschillende Adventskalenders uitgebracht. En wat zien ze er weer prachtig uit!

Met een ruim assortiment aan verschillende geuren zit er in de Yankee Candle Adventskalenders voor iedereen wat wils! Vul je kamer met de rijke geuren van Yankee Candle zoals Christmas Cookie, Snowflake Kisses en Winter Night Stars! 

De Adventskalenders zijn in 3 maten en prijsklassen verkrijgbaar: 

 • Een Kerstkrans (€29.99)
 • Een Boek (€49.85)

[advent_artikel id="68"]

De Rituals Adventskalenders van 2022

Rituals pakt ook dit jaar weer flink uit met maar liefst 3 verschillende Adventskalenders! 
Met de luxe producten van Rituals wordt het ook deze kerstvakantie weer een feestje! Denk onder andere aan showerfoam, body scrub, hand balm en body mist. Het prachtige design van de 3 Adventskalenders moet ook even genoemd worden! De kalenders zien er uit als kleine kerstboompjes en maken de kerstversiering van jouw huis helemaal af!

Dit zijn de verschillende Rituals Adventskalenders:

 • The Ritual of Advent 2D Advent Calendar (€69.50)
 • The Ritual of Advent 3D Advent Calendar (€99.50)
 • The Ritual of Advent Premium Advent Calendar (€149.50)

[advent_artikel id="23"]

De Douglas Adventskalenders van 2022

Wie aan geuren, parfums en verzorgingsproducten denkt, denkt aan Douglas! 

Dit jaar zijn er weer meerdere Douglas Adventskalenders beschikbaar. Deze Adventskalenders zijn gevuld met beauty accessoires, make-up, verzorgingsproducten en er is ook een Adventskalender ontwikkeld speciaal voor mannen!
Douglas heeft nog niet bekend gemaakt hoeveel Adventskalenders ze precies uit gaan brengen dit jaar maar de kalenders die bij ons bekend zijn hebben we voor jullie op een rijtje gezet.

De Douglas Adventskalenders van 2022:

 • Douglas Luxury Adventskalender (€49.99)
 • Douglas Make-Up Adventskalender (€32.99)
 • Douglas Beauty Adventskalender (€32.99)
 • Douglas 24 Days of Men (€32.99)

[advent_artikel id="27"]

The Body Shop Adventskalenders van 2022

Dit jaar komt ook The Body Shop weer met 3 verschillende Adventskalenders. Hou je van duurzame en heerlijk ruikende beauty en verzorgingsproducten? Dan zijn deze Adventskalenders zeker iets voor jou! Ook zeker belangrijk om te vermelden is dat de producten van The Body Shop ook niet op dieren worden getest!!

De 3 Adventskalenders van The Body Shop:

 • Box of Wishes Advent Calendar (€55,-)
 • Box of Wonders Big Advent Calendar (€154.50)
 • Box of Wishes and Wonders Ultimate Advent Calendar (€130,-)

[advent_artikel id="37"]

De NIVEA Adventskalender van 2022

De NIVEA Adventskalender van 2022 zit boordevol heerlijk geurende beauty en verzorgingsproducten. Deze Adventskalender heeft een gezellig en sfeervol design waardoor je direct in de kerstsfeer komt. Hij zit vol met producten zoals cremes, lotions, gezichtsmaskers en lippenbalsems (Labello) waar je je heerlijk mee kunt verzorgen na het douchen of voordat je naar bed gaat.

De NIVEA kalender kost €69.25.

[advent_artikel id="38"]

Vind jij dat we een Adventskalender zijn vergeten die ook echt in dit rijtje thuis hoort? Laat het ons dan weten!

Alle Playmobil Adventskalenders van 2022
Alle Playmobil Adventskalenders van 2022

Ook dit jaar heeft Playmobil weer groot uit gepakt met extra mooie Playmobil Adventskalenders! Dit jaar heeft Playmobil 5 adventskalenders uitgebracht waarbij er voor iedereen wat moois bij zit! Van jong tot oud. De Adventskalenders van vorig jaar zijn ook nog steeds te koop, maak daarmee je set compleet!

Playmobil adventskalenders 2022

Dit jaar zijn er 5 nieuwe adventskaleners bijgekomen waardoor Playmobil een steeds groter assortiment krijgt. Benieuwd welke Playmobil Adventskalenders er nog meer zijn? Klik hier

Dit zijn de nieuwe Playmobil adventskalenders van 2022. Deze zullen vanaf september 2022 te koop zijn:

[advent_lijst ids="23,27,37,38,61"]

Voor elke leeftijd is er wel wat te vinden. De Adventskalenders varieren allemaal qua leeftijd en hierdoor zijn de de adventskalenders leuk voor kinderen van 1,5 jaar tot kinderen van 99 jaar. (Of ouderen, maar met Playmobil blijft iedereen jong toch?)

De mooiste zeeavonturen voor meisjes 

Stap in de wondere wereld van "Mermaid Bathing Fun". Ga samen met jouw 2 zeepaarden vriendjes op avontuur en kom erachter wat er allemaal verstopt zit achter de 24 advents vakjes.  

De Playmobil Bathing Fun adventskalender is voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

[advent_artikel id="23"]

Vier kerst in het allerleukste Playmobil kersthuis

Bereid je voor op de lekkerst ruikende kerst met zelf gebakken koekjes voor de kerstman. Wanneer de kerstman arriveert zijn de koekjes gebakken, de kerstboom is opgezet en de sneeuwpop heeft zijn zwarte hoge hoed op. En natuurlijk mag zijn wortel neus niet ontbreken.

Met 24 adventsvakjes maak je jouw eigen kersthuis compleet. En het mooiste is nog wel dat bij het kersthuis meerdere uitsteekvormpjes zitten, hiermee bak jij de mooiste koekjes op kerstavond. 

De Playmobil Christmas Kerstkoekjes Bakken adventskalender is voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

[advent_artikel id="27"]

Kom naar het magische bos bij de Feeënacademie

Ga mee op magische avonturen met de Ayuma de fee en haar vriendjes. Ook in de winter zorgen de feeën voor de totemdieren en hun kinderen. Met de slee wordt er eten gebracht naar het magische bos waar de dieren van kunnen genieten. Met diverse dieren zoals een Reekalf, Pelikaan, Wasbeer en een schattig hert kun je de mooiste avonturen beleven.
Kijk ook naar de reguliere Adventures of Ayuma Playmobil pakketten.  

De Playmobile Adventures of Ayuma adventskalender is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

[advent_artikel id="37"]

Schip Ahoy! Allemaal aan boord!

Er zijn piraten onderweg naar het dorp om eten en drinken te plunderen, maar ze vinden Asterix in een roeiboot op zee! Dit zorgt voor geweldige avonturen want zoals iedereen weet, heeft Asterix zijn toverdrank bij zich waarmee hij zich red uit alle benaderde situaties.

De Asterix Adventskalender bevat 24 adventsvakjes met in elk vakje een onderdeel van het geweldige avontuur. 
Kijk ook naar de reguliere Asterix & Obelix Playmobil pakketten om het avontuur compleet te maken.

De Playmobil Asterix adventskalender is voor kinderen van 5 t/m 99 jaar.

[advent_artikel id="38"]

Spetter Spetter Spater, Lekker in het water

Dit jaar is er voor de nog jongere kinderen ook een adventskalender. De Playmobil 1.2.3. Aqua adventskalender is bedoelt voor kinderen van 1,5 (Anderhalf) jaar tot 4 jaar. Daardoor bevat deze set dan ook geen kleine onderdelen en is dus zeer geschikt voor de jongere Playmobil liefhebbers.

Los van het plezier wat jullie samen hebben met het uitpakken van de adventsvakjes, kunnen de diertjes ook mee in bad! Beleef daar dan ook de natste avonturen op zee of ga gezellig met de pinguins in bad. 

[advent_artikel id="61"]

De leukste adventskalenders
De leukste adventskalenders

Welkom op Jouw Adventskalender!

De website met alle adventskalenders en leuke weetjes.