Advertentie
Trending post
1
De Rituals Adventskalenders van 2023!
Beauty
De Rituals Adventskalenders van 2023!

2023-09-01 20:00:41

2
Releasedata overzicht Adventskalenders 2023
Algemeen
Releasedata overzicht Adventskalenders 2023

2023-07-26 13:39:51

3
Ontdek de Magie van Zomer Adventskalenders
Algemeen
Ontdek de Magie van Zomer Adventskalenders

2023-07-11 11:49:51

Blogs
8 tips om de feestdagen onvergetelijk te maken
8 tips om de feestdagen onvergetelijk te maken

De feestdagen zijn een tijd van het jaar waar velen reikhalzend naar uitkijken. Of je nu Kerstmis, Hanukkah, Kwanzaa of een ander feest viert, deze periode draait om samenkomen met familie en vrienden, het koesteren van warmte, vreugde, dankbaarheid en het creëren van onvergetelijke herinneringen. In deze blog gaan we dieper in op hoe je de feestdagen onvergetelijk kunt maken. We zullen tips en ideeën delen om het meeste uit deze speciale tijd van het jaar te halen.

 1. Verwen jezelf en/of je vrienden en familie met een adventskalender

Deze moest natuurlijk op nummer 1 komen: de adventskalender! Dit is een geweldige manier om de feestvreugde te verspreiden gedurende de hele maand december. Een adventskalender bestaat uit 24 vakjes of deurtjes, een voor elke dag tot aan Kerstmis. Achter elk deurtje schuilt een kleine verrassing, die kan variëren van chocolaatjes, bier en kleine cadeautjes zoals speelgoed, kaarsen en nog veel meer. De spanning van het openen van een nieuw deurtje elke dag zorgt voor een opwindende countdown naar Kerstmis en brengt de familie samen om elke dag een beetje meer in de feeststemming te komen.

Op onze webshop vind je een groot aanbod aan adventskalenders. Ga snel kijken en koop de adventskalender die bij jou past!

2. Versier je huis met waardevolle en belangrijke ornamenten en andere versieringen

De decoraties die je tijdens de feestdagen gebruikt, kunnen meer zijn dan alleen maar mooie ornamenten. Kies decoraties die een speciale betekenis hebben voor jou en je gezin. Dit kunnen handgemaakte ornamenten zijn, erfstukken van generaties, of zelfs versieringen die een specifieke herinnering vertegenwoordigen. Door je huis te versieren met deze speciale decoraties, creëer je een sfeer van nostalgie en warmte die de feestdagen onvergetelijk maakt.

3. Geef terug aan je gemeenschap

Een van de meest betekenisvolle manieren om de feestdagen onvergetelijk te maken, is door iets terug te doen voor anderen. Dit kan variëren van vrijwilligerswerk in een plaatselijk goed doel tot het doneren van voedsel, kleding of speelgoed aan mensen in nood. Samen met je gezin of vrienden iets goeds doen voor anderen versterkt de waarde van dankbaarheid en naastenliefde, wat de feestdagen nog specialer maakt.

Kijk ook eens naar je omgeving. Hoe gaat het eigenlijk met die eenzame buurman?

4. Samen bakken en koken

Voedsel speelt een centrale rol tijdens de feestdagen. In plaats van alles zelf te doen, betrek je familie en vrienden bij het koken en bakken. Samen een feestmaal bereiden, koekjes bakken of traditionele gerechten maken, zorgt voor kostbare herinneringen en versterkt de banden tussen generaties. Bovendien kun je elkaars favoriete recepten uitwisselen en tradities delen. Geniet samen van jullie heerlijk en zelfbereide maaltijd! 

5. Kerstfilmavond

Organiseer een gezellige kerstfilmavond met je dierbaren. Zet een lijst op van je favoriete kerstfilms en stem samen af op een avondje vol plezier en gelach. Leg dekens en kussens neer, zorg voor popcorn en warme chocolademelk met slagroom en geniet van het kijken naar tijdloze klassiekers zoals "Home Alone," "The Holiday" en "The Polar Express."

 6. Kerstkaarten met een persoonlijke touch

In plaats van alleen maar standaard kerstkaarten te versturen, kun je een persoonlijke touch toevoegen. Maak zelf kerstkaarten of voeg handgeschreven notities toe aan de kaarten die je verstuurt. Een persoonlijke boodschap kan het verschil maken en de ontvanger laten zien hoeveel je om hen geeft.

7. Maak nieuwe tradities

Tradities zijn een belangrijk onderdeel van de feestdagen, maar het is ook leuk om nieuwe tradities te creëren. Het is leuk om een nieuwe activiteit toe te voegen aan je feestelijke repertoire, zoals bijvoorbeeld een jaarlijkse kerstwandeling, een spelletjesavond of een themafeest. Nieuwe tradities kunnen een gevoel van opwinding en verwachting creëren en de feestdagen fris en levendig houden.

8. Streef naar balans

Hoewel de feestdagen een tijd van festiviteiten zijn, is het belangrijk om een evenwicht te bewaren. Het kan gemakkelijk zijn om overweldigd te raken door de drukte en verwachtingen. Zorg ervoor dat je tijd vindt voor ontspanning. Maak tijd vrij om te mediteren, een boek te lezen of gewoon te genieten van een rustig moment voor jezelf. Het vinden van balans is essentieel om de feestdagen onvergetelijk en aangenaam te maken. 

Conclusie

De feestdagen zijn een tijd van vreugde, warmte en dankbaarheid, en het creëren van onvergetelijke momenten is een waardevol doel. Met de bovenstaande tips kun je ervoor zorgen dat de feestdagen dit jaar buitengewoon speciaal zijn. Door creativiteit, liefde en quality time te combineren, kun je herinneringen creëren die een leven lang meegaan. Geniet van de magie van de feestdagen en maak ze dit jaar extra bijzonder! Wat je ook viert, onthoud dat de feestdagen draaien om de liefde en verbondenheid met de mensen om je heen.

Releasedata overzicht Adventskalenders 2023
Releasedata overzicht Adventskalenders 2023

De feestdagen komen er langzaam aan en dat betekent dat het tijd is om te genieten van de gezelligheid, het samenzijn met vrienden en familie en natuurlijk adventskalenders! Adventskalenders zijn een geliefde traditie voor mensen van alle leeftijden. Maar wanneer worden nou de nieuwe adventskalenders elk jaar uitgebracht? In deze blog werpen we een blik op de meest voorkomende releasedata van de meeste merken, zodat je weet wanneer jouw favoriete kalender in de winkel ligt of online te koop is.

September

Sommige merken zijn er erg vroeg bij en kondigen hun adventskalenders al halverwege of eind september aan! Een daarvan is bijvoorbeeld LEGO. Zij brengen meerdere adventskalenders uit, verspreid over een paar maanden. Maar eind september is het al mogelijk om een van de eerste adventskalenders aan te schaffen! 

November

Voor veel merken begint het adventsseizoen vroeg in november. Ze willen er zeker van zijn dat hun kalenders beschikbaar zijn zodra mensen beginnen uit te kijken naar de feestdagen. Je kunt verwachten dat de meeste grote merken hun nieuwe adventskalenders tussen begin en half november lanceren. Hou dus onze website in de gaten zodat je niks mist!

December

Het hoogtepunt van de adventskalendergekte. Terwijl sommige merken ervoor kiezen om hun adventskalenders al in november uit te brengen, geven anderen de voorkeur aan een release in december, wanneer de adventtijd echt begonnen is. Dit is de maand waarin adventskalenders echt in populariteit toenemen en de meeste mensen op zoek gaan naar hun favoriete merken en thema's. In de eerste week van december zie je vaak een stroom van nieuwe kalenders op de markt komen.

Eind december

De tijd voor last-minute aanbiedingen en kortingen. Hoewel de meeste adventskalenders aan het begin van de maand beschikbaar zijn, zijn er ook merken die ervoor kiezen om hun kalenders pas halverwege of zelfs nog aan het einde van december uit te brengen. Dit kunnen last-minute aanbiedingen zijn om degenen die tot het laatste moment wachten tegemoet te komen, of het kan deel uitmaken van een marketingstrategie om de spanning en opwinding rond de kalender te vergroten. Hoe dan ook, als je bereid bent om te wachten, kun je mogelijk enkele geweldige deals en kortingen vinden op adventskalenders die niet eerder beschikbaar waren.

Ook kun je vaak nog steeds adventskalenders van het vorige jaar aanschaffen tegen een flink gereduceerd tarief!

Uitzonderingen en verrassingen

Hoewel er enige consistentie is in de releasedata van adventskalenders, moet je er rekening mee houden dat er altijd uitzonderingen en verrassingen kunnen zijn. Sommige exclusieve merken of speciale edities kunnen bijvoorbeeld hun eigen schema volgen en op elk moment tijdens het seizoen worden uitgebracht. Het is dus altijd de moeite waard om onze website, de websites van je favoriete merken en sociale media in de gaten te houden voor aankondigingen en updates.

Conclusie

Het uitbrengen van nieuwe adventskalenders volgt over het algemeen een patroon waarbij merken in november en december hun kalenders op de markt brengen. Terwijl november het startsein is voor het adventsseizoen, bereikt de gekte rondom adventskalenders zijn hoogtepunt in december. Onthoud dat hoewel er enige voorspelbaarheid is, er altijd uitzonderingen en verrassingen kunnen zijn. Dus wees alert en klaar om jouw favoriete adventskalenders te bemachtigen zodra ze beschikbaar zijn.

 

Adventskalenders: Een steeds populairder wordende maar hele oude traditie vol verrassingen
Adventskalenders: Een steeds populairder wordende maar hele oude traditie vol verrassingen

Met de vakantieseizoenen in volle gang, brengen we graag wat magie in ons leven. Een manier om die magie te ervaren en te delen is door middel van adventskalenders. Adventskalenders bestaan al heel wat jaren en zijn uitgegroeid tot een geliefde traditie over de hele wereld. Maar wat maakt deze kalenders zo speciaal? Laten we eens duiken in de geschiedenis en betekenis van adventskalenders en ontdekken waarom deze nou zo leuk en populair zijn.

De Oorsprong

Adventskalenders zijn bedacht in de 19e eeuw in Duitsland. Ze werden bedacht als een manier om af te tellen naar Kerstmis, de geboorte van Jezus Christus. In die tijd werden  religieuze kaarsen gebruikt om de dagen tot Kerstmis af te tellen. Toen de adventskalenders werden bedacht, brachten deze een nieuwe en spannende benadering van deze traditie.

Vind je dit interessant en wil je meer weten over de geschiedenis van de adventskalender en hoe deze is ontstaan? Lees dan deze blog!

De traditionele Adventskalender

De traditionele adventskalender bestaat uit een kartonnen doos met 24 genummerde vakjes. Elk vakje is een dag in de adventsperiode, die begint op 1 december en eindigt op Kerstavond (24 december). Kinderen openen elke dag een vakje en vinden er een verrassing in, vaak in de vorm van chocolaatjes en kleine speelgoedjes. Zo worden de dagen afgeteld tot het kerst is.

Moderne varianten

Hoewel de traditionele adventskalenders nog steeds populair zijn, heeft de moderne tijd een ruim assortiment aan andere soorten adventskalenders geïntroduceerd. Tegenwoordig zijn er adventskalenders voor bijna elk interessegebied. Van beautyproducten en bier of wijn tot lego en boeken, er is voor iedereen wel een passende kalender te vinden. Deze moderne varianten zorgen ervoor dat mensen zich kunnen verheugen op verrassingen die perfect passen bij hun persoonlijke voorkeuren en interesses.

Ook zijn er naast de traditionele adventskalenders die naar kerst aftellen, nu ook adventskalenders voor bijvoorbeeld Pasen, sinterklaas en de zomer. Deze zijn zo aangepast dat de inhoud past bij die specifieke feestdag en die tijd van het jaar. 

Het creëren van herinneringen

Een van de meest belangrijke aspecten van adventskalenders is het maken van herinneringen. Voor veel mensen is het openen van een vakje van de adventskalender een jaarlijkse traditie geworden tijdens de feestdagen. Het brengt families en vrienden samen en bevordert de gezelligheid. Kinderen groeien op met deze traditie en dragen deze vaak weer over aan hun eigen kinderen, waardoor het een tijdloze gewoonte wordt die nog generaties lang zal blijven bestaan.


Onze conclusie is dat adventskalenders ontzettend leuk zijn omdat ze een element van verrassing en anticipatie toevoegen aan de aanloop naar de feestdagen. Elke dag mogen we een vakje openen en ontdekken welke kleine verrassing erachter verscholen zit. Of het nu gaat om een heerlijk stukje chocolade, een paar sokken, een flesje bier of een lekkere bodylotion, het brengt een glimlach op ons gezicht en geeft ons iets om naar uit te kijken. Het is een speelse traditie die ons helpt om in de feestsfeer te komen en ons weer even kind te voelen.

Ontdek de Magie van Zomer Adventskalenders
Ontdek de Magie van Zomer Adventskalenders

Adventskalenders zijn een bekende traditie tijdens de feestdagen, waarbij we aftellen naar Kerstmis. Maar waarom zou deze leuke traditie beperkt moeten blijven tot de wintermaanden? Zomer adventskalenders brengen hetzelfde gevoel van vreugde en verwachting naar de warmere seizoenen. Met dagelijkse verrassingen bieden ze een unieke manier om van de zomer te genieten. In deze blog kun je lezen waarom zomer adventskalenders zo speciaal zijn en waarom deze ook bij jou passen!

Een van de meest opwindende aspecten van zomer adventskalenders is dat je elke dag een kleine verrassing krijgt. Het kan iets zijn om van te snoepen, zoals een stukje fruitige chocolade. Het kan ook een klein cadeautje zijn, zoals een kleurrijk armbandje of kettingkje, een verzorgingsproduct met een zomerse geur of een inspirerende quote om je dag mee te beginnen. Elke dag biedt een nieuwe verrassing om je zomerse dagen op te fleuren.

Een zomer adventskalender voegt een stukje verwachting toe aan je dagelijkse routine. Het vooruitzicht van het openen van een nieuw vakje en de vraag wat voor verrassing er vandaag weer in zit, kan een opwindend gevoel geven. Het herinnert je eraan om elke dag bewust te genieten van de zomer en om te genieten van de kleine momentjes.

Zomer adventskalenders zijn niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Er zijn verschillende soorten kalenders verkrijgbaar, elk met verrassingen die passen bij verschillende leeftijdsgroepen en interesses. Of je nu een liefhebber bent van beautyproducten, een fijnproever van zomerse snacks,  je houdt van bijvoorbeeld fleurige sokken of gewoon op zoek bent naar iets leuks om je dag mee te beginnen, er is altijd een zomer adventskalender die bij je past.

Naast het plezier van het ontvangen van dagelijkse verrassingen, kunnen zomer adventskalenders je ook inspireren om nieuwe dingen te ontdekken. Sommige kalenders bevatten bijvoorbeeld recepten voor verfrissende drankjes of zomerse gerechten, waardoor je wordt aangemoedigd om creatief bezig te zijn in de keuken. Andere kalenders kunnen tips bevatten voor leuke zomerse activiteiten, zoals picknicken in het park, een strandwandeling maken of een nieuwe sport uit te proberen. Deze kalenders kunnen je aanmoedigen om het beste uit de zomer te halen en nieuwe ervaringen op te doen.

 Zomer adventskalenders zijn een geweldige toevoeging aan de zomer. Ze bieden dagelijkse verrassingen, creëren een gevoel van verwachting, inspireren je om nieuwe dingen te proberen en brengen een vleugje zomerse magie in je leven. Of je nu alleen van de kalender geniet of deze deelt met vrienden en familie, het is een eenvoudige maar leuke manier om van de zomer te genieten en mooie herinneringen te creëren. Dus waarom niet eens een zomer adventskalender proberen en je laten verrassen?

Bekijk hieronder een van onze favoriete zomer adventskalenders!

[advent_artikel id="82"]

De Oorsprong van de Adventskalender
De Oorsprong van de Adventskalender

De adventskalender is een populaire traditie die in veel landen over de hele wereld wordt gebruikt. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? In deze blog gaan we daar dieper op in!

De oorsprong van de adventskalender gaat terug naar het 19e eeuwse Duitsland. In die tijd was de adventstijd een belangrijke periode van voorbereiding op Kerstmis. Om kinderen te helpen de tijd tot Kerst af te tellen, maakten Duitse gezinnen adventskalenders van papier of karton. Deze kalenders hadden meestal 24 vakjes of deurtjes die de kinderen open konden maken. In de vakjes zaten kleine cadeautjes of snoepjes.

De allereerste adventskalender werd gemaakt in 1851 door een Duitse drukker genaamd Gerhard Lang. Hij maakte de kalender speciaal voor zijn zusje en gebruikte kleine plaatjes en tekeningetjes om de vakjes te versieren. Toen Lang volwassen werd begon hij met het maken van adventskalenders op grote schaal. Zijn kalenders waren populair in Duitsland en bereikten uiteindelijk ook andere delen van Europa. 

In de jaren 1920 kwamen er adventskalenders op de markt met afbeeldingen van kersttaferelen en Bijbelse verhalen. Ook werden er kalenders gemaakt met religieuze symbolen en Bijbelverzen om kinderen te leren wat de betekenis was van de kerstperiode.

Omstreeks 1950 werden adventskalenders steeds populairder in de Verenigde Staten en Canada. In deze landen werden adventskalenders vooral gezien als een manier om de commerciële kant van Kerstmis te vieren. Veel kalenders bevatten kleine speeltjes, snoepjes of andere verrassingen.

 Sinds de jaren 1990 zijn er adventskalenders op de markt gekomen die zijn gemaakt voor volwassenen. Deze kalenders bevatten bijvoorbeeld bier, wijn, kaas, cosmetica, parfums of 18+ producten.

Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel verschillende soorten adventskalenders verkrijgbaar. Naast de traditionele kalenders met snoepjes en kleine cadeautjes zijn er ook kalenders met puzzels, spellen, educatieve activiteiten en zelfs online adventskalenders.
Ook bestaan er tegenwoordig adventskalenders voor andere feestdagen. Denk hierbij aan Pasen, Sinterklaas of de Ramadan. Er is voor iedereen wel iets leuks te vinden.

Door de jaren heen is de adventskalender geëvolueerd en zijn er veel verschillende soorten kalenders op de markt gekomen. Of je nu een traditionele adventskalender hebt of een moderne variant, het aftellen van de dagen tot Kerstmis of naar een andere feestdag gaat nooit vervelen.

De leukste adventskalenders
De leukste adventskalenders

Welkom op Jouw Adventskalender!

De website met alle adventskalenders en leuke weetjes.